Jeg er konditor Hege Augestad og jeg elsker søtsaker!
Jeg brenner for de gode smakene, og vil gjerne dele dem med dere. Jeg liker å si at jeg lager “ujålete jålegodis”.      

Jålegodis, fordi alt laget i eksklusive, små opplag for hånd.    Ujålete fordi jeg ikke går av veien for å bruke folkelige smaker, og i det hele tatt tar meg selv lite høytidelig.
Godteri skal være gøy. 

BAKGRUNN
Jeg tok konditorutdannelse i “voksen alder”, etter å tidligere ha utdannet meg innen ernæring. Underveis har jeg fått erfaring fra Nobel Catering, Hotel Bristol og Grand Hotel. Trangen til å skape noe eget var imidlertid stor, og jeg gikk fulltid med Augestad kort tid etter at svenneprøven var bestått.
   Augestad er et skikkelig “enmanns-show”, der jeg gjør alt selv. Og da mener jeg alt. Produksjon, renhold, pakking av bestillinger, utkjøring av varer, nettside, sosiale medier

 

PRODUKSJONEN
Magien skjer i lokalet til The Dhal Company/Den Grønne Box på Trollåsen, der jeg leier kjøkkenplass. Her kan du komme og hente bestillinger, etter avtale. 

I utvalget finner du som oftest karamellsaus, hjemmelaget godteri, konfekt og makroner.
Noen varer/varetyper er fast i sortimentet, andre ting produseres etter sesong eller kreativt innfall.

 

De fleste produktene mine er naturlig glutenfrie, og noen er også uten melk og egg.
Jeg foretrekker skikkelige råvarer som ekte smør, egg og Valrhona-sjokolade!

 

Jeg er også glad i gammeldagse produksjonsmetoder – Det finnes ingen tempererings- eller makronsprøytemaskiner her; alt lages for hånd. 🙂  
Det er ganske magisk å videreføre kjernen av konditorfaget, og å lage ting med hendene.

Jeg er stolt av faget mitt, og vil bevare gamle håndverkstradisjoner framfor å bruke “juksepulver” og andre ferdige løsninger.

Småskala kvalitet foran masseprodusert kvantitet!